Kill The Kong sticker ut som ett av de mest lovande tillskotten på den svenska metalscenen. Med dubbla sångare, en trum- och percussion sektion, tyngden från metal och attityden från hardcore så skapar denna septett ett alternativ i en annars homogen musikgenre.

De som tidigare inte hamnat under sjumannaångvälten Kill the Kong kan räkna med tung och energifylld men balanserad metal där slagverk och hårda gitarriff ges stort utrymme och där inget lämnas åt slumpen. Detta är en liveakt där ingen lämnas oberörd. Med två släppta album och med 3 miljoner streams på Spotify kan man komma att bli “Ett av de mest spännande band inom svensk metal” som flera stora magazines uttryckt sig. Missa inte detta.

Den nya singeln RED ALERT är ytterligare ett bevis på hur Kill The Kong lyckats utveckla sin energifyllda metal/hardcore till något som sticker ut från det mesta i sin genre. På den föregående singeln INTERSTELLAR som släpptes 27/9 visades en ny tyngd upp och på RED ALERT, som alltså är singel nummer två från kommande album, står också harmonierna i fokus.
Varmt välkomna till Bollnäs och Karlslundsfestivalen i Bollnäs 7-8 aug 2020 på Folkets Park Bollnäs