Fredag 29 juli

Mimikry

Mimikry

Mimikry är ett av Sveriges största punkrock-band, och låtar som ”Min sång”, ”En flicka som är stark” och ”Alderland” har lockat miljontals lyssningar på Spotify och Youtube. Under våren släpper de en ny skiva!!
Redan nu har två singlar släppts från kommande skivan, ”Brinner” och ”Nationalist”, och den sistnämnda tog raketfart och gick direkt in på viral-listan på Spotify!

Räkna med fullt ös, svett och den bästa blandningen av gamla och nya låtar när Mimikry kommer till stan!

”Det känns verkligen som att den kommande skivan är jävligt bra. Äntligen kan vi släppa ett album igen, det var längesen nu. Hjalle har knåpat ihop ett gäng fantastiska melodier och texter än en gång, och jag har bidragit med ett par festvänliga dängor. Ja.. spännande att se vad andra tycker, det vet man ju aldrig, säger Mimikrys trummis Heavy.

Hjalle Östman, Sång
Mia Mästerbo, Bas/Sång
Johan Åsberg, Gitarr
Heavy Stentäpp, Trummor
Anders Brandström, Gitarr
Hemsida
Facebook
Spotify

Gormathon

Gormathon

Gormathon är ett svenskt metal band som bildades 2009. Under 2010 fick bandet ett skivkontrakt med
Supernova Records of Cosmos Music Group och deras debutalbum ”Lens of Guardian” släpptes samma år.
I maj 2012 släppte Gormathon en singel, ”Land of the Lost”, och i december släppte de en 3-spårs
albumet ”Celestial Warrior”.. Det finns 4 högkvalitativ video på YouTube som du bör kolla!
Gormathon har spelat några stora festivaler under de senaste åren, bland dem Bloodstock Open Air,
Getaway Rock, Made Of Metal och Rockstad Falun. I November 2013 skrev de ett skivkontrakt med det
österrikiska Napalm Records och 24 september 2014 släppte de en ny fullängdsalbumet
”Following the Beast”.

Tony Sunnhag, Sång
Stefan Jonsson, Gitarr
Markus Albertson, Gitarr
Thomas Hedlund, Bas
Tony Sandberg, Trummor
Hemsida
Facebook
Spotify

Besserbitch

Besserbitch

Besserbitch bildades 2008 i Stockholm och är kända för att leverera snabb, rasande och emotionell punkrock med medryckande melodier. Besserbitch har släppt två EPs på sin egen etikett, “Who Cut the Wire?” (2010) och “Error Code 31” (2011) Singeln ”Skin” och tre låtars EP “Welcome to Shitholm” (2013). “My Resignation” och “Who Cut the Wire?” Fick mycket speltid på nationell svensk radio och debutalbumet ”Moments of Grey” släpptes över hela världen 10:e februari 2014 på Bolero Recordings. Bandet har från sin början spelat många livespelningar runt om i Sverige, Tyskland, Tjeckien och Storbritannien.
I början av 2016 bandet kommer att börja arbeta på sitt andra fullängdsalbum “Pretenders and Liars.”

Elin Andrée – Sång/gitarr
Sanna Fuchs – Gitarr
Hella Collett – Bas
Elsa Fogelström – Trummor
Hemsida
Facebook
Spotify

Junkstars

Junkstars

Här är bandet som ska ta över rock-Sverige. Dessa herrar har kämpat och slitigt i det tysta men nu börjar det verkligen hända saker. Stockholmsbandet JUNKSTARS beskriver sig själva som ”A punkrock-band with a touch of Johnny Cash on speed”. Allsångsvänliga låtar med mycket attityd och en fantasisk scennärvaro. Ni kanske känner till dem genom TV-serien Junkstars Lifestyle på Bandit Rock Radio. Skivkontrakt innan första skivan var klar, tre Europa turnéer, tre egna turnéer i Sverige och senaste skivan ”This Means War” är uppmärksammad inte bara i Europa utan även i USA. Bandet har nyligen släppt albumet The Means War och är ute på Europaturné med inga mindre än Backyard Babies. I sommar ser du dem på Karlslundsfestivalen.

Kokar man ner en kryddstark soppa med influenser från punk och lite rockn´roll får man JUNKSTARS.

Max ”Max” Malmquist, sång/gitarr
Tobbe ”Bronxen” Ljungqvis, bas/sång
Mathias ”Matte” Wanneberg, trummor
Facebook
Spotify

Selma & Gustaf

Selma & Gustaf With The Unmarried Queen

Selma & Gustaf with the Unmarried Queen är ett talangfullt band som under fjolåret släppte debutsingeln Stay Alive som i nuläget har över 230 000 lyssningar på Spotify.
De har snabbt etablerat sig som ett populärt liveband med spelningar över hela Sverige.
Under 2015 besökte de bland annat Nalen, Cirkus, Trästocksfestivalen och Hudikkalaset.
Selma & Gustaf with the Unmarried Queen siktar verkligen mot stjärnorna och vi är övertygade om att de kommer landa just där. Bland stjärnorna.

Gustaf Johnsson, Sång / Gitarr
Selma Edenståhl, Sång / Kör
Emil Thurell, Trummor
Per Svedlund, Piano
Viktor Ek, Gitarr / Kör
Calle Embretsén, Bas
Facebook
Spotify

MOTH

MOTH

MOTH bildades hösten 2014 och har snabbt gjort sig ett namn på Gävles musikscener. Deras musik bygger på en aggressiv och energisk komposition där öset står i fokus. I augusti 2015 släpptes EP´n ”There Is No God” och under våren arbetar de hårt med att spela in nästa EP. På den kommande EP’n tar bandet ett musikaliskt kliv till att bli ännu snabbare och aggressivare. Det blir mer tvåtakt och gitarrsolon, samtidigt som de har tagit tillfället att utforska de tyngre delarna inom thrashens och hardcorens värld.
Facebook
Spotify

Midnite Stalkers

Midnite Stalkers

Midnite Stalkers bildades i december 2005. Har haft en hel del spelningar över hela Sverige och I Norge med superstjärnor som: The Baboon Show, Henry Fiats Open Sore och Suicide Syndicate + många fler. Bandet släppte sin första EP (Acting Normal) under 2007 och förra våren släppte de sitt debut album. Värt att nämna är alla gäster som medverkar på albumet som: Texas Terri, Leif André, Cecilia from Baboon Show. Inte illa. Deras musik influeras av Ramones, The Clash och Heartbreakers. Deras styrka som band ligger i liveframträdande. Där har de sin borg. Inte att missa detta på Karlsundsfestivalen 2016. Blod, svett och tårar!

Martin Molester – sång.
George Stalker – bas.
Hard Kåre – gitarr.
Thomas Locobilly Mras – trummor.
Krisse Axiö – gitarr.
Hemsida
Facebook
Spotify

Nadja Evelina

Nadja Evelina

Nadja Evelina är vad hon är. Inga ansträngda poser, utstuderade attityder eller något inlindat superhäftigt koncept. Med sin raka, ärliga pop på svenska vill hon nå innanför skalet på människor, där det känns som mest. I debutsingeln ”Finast utan filter” ifrågasätter hon det konstanta behovet av att visa upp allt som händer och skildrar frustrationen i att allt kan vara borta i nästa sekund. Men alla våra filter minns vi bara det fina. Är det bäst så?
Facebook
Spotify

Covet

Covet

Nystartat metalband från Bollnäs. Hårt och aggressivt med ett tunggung som släpar sej fram. Flörtar även med trash och hardcore. Covets sound känns ganska eget och dom känns hungriga på att visa vart skåpet ska stå. Har i dagsläget släppt en singel ”the wake up”. Men jobbar flitigt med att släppa en ep till sommaren. Karlslundsfestivalen blir Covets debut spelning så missa inte detta!

Tomas Rosenborg – sång/gitarr
Henrik Westin – bas/sång
Christian Dehlin – gitarr
Pecka Wexell – trummor
Hemsida
Facebook
Spotify

DJ Mike H

DJ Mike H

Vi kan stolt säga att vi är den ända festivalen i Sverige som kommer köra Beachparty i två dagar på Karlslund. DJ Mike H kommer förvandla stranden på Karlslundsbadet till ett fett party. Kl. 13-17 fredag och lördag så kommer det bara vara elektronisk dansmusik på festivalen. Så räkna med massa house och ett jäkla drag. DJ Mike H eller Micke Hallin som han heter är den lokala dj’n som vänder hem denna helg, ni som gick på Face Club, Tranan, Tuppens vet alla vem han är. Så räkna med två galna eftermiddagar på Karlslund!
Mixcloud
Facebook

Lördag 30 juli

Asta Kask

Asta Kask

Asta Kask! Bandet behöver egentligen ingen större presentation.
Sveriges största aktiva punk-band genom tiderna.
I över 35 år har Asta Kask levererat briljant svensk punk
med ena foten i hardcore och den andra i trallpunk-traditionen.
Nu kan vi stolt presentera bandet till karlundsfesivalen 2016!

Micke Blomqvist Sång / Gitarr
Bonni Pontén Sång / Gitarr
Dadde Stark Trummor / Sång
Magnus Ernie Hörnell Bas / Sång
Hemsida
Facebook
Spotify

M.I.D.

M.I.D.

Vad passar bättre än M.I.D. en sen sommarkväll på klassisk mark som Karlslund?
Bollnäs-punkbandet bjuder upp till allsång och dans än en gång! Missade du dem förra året får du nu chansen igen att se och höra låtar som Vet Din Mamma, Klockan 3 och Ska Vi Prata Eller Dricka live på Karlslundsfestivalen 2016.

Rolf Carlsson – Sång & Bas
Peter Grehn – Gitarr & Sång
Pelle Åkerlind – Trummor & Sång
Spotify

DOKA

DOKA

Punk/rock-bandet Doka bildades i Hälsinglands hjärta – Bollnäs 2009. Mycket har hänt sedan dess. De har släppt 3st Ep´s, 1st singel och 1st album, det senaste ”New Era” – 2015. Skrivkontrakt blev klart med senaste släppet genom skivbolaget AMTY Records, Stockholm, Sverige. Doka har spelat på klubbar, festivaler runt om hela i Sverige och även spelat som förband till band som Asta Kask, The Kristet Utseende, Junkstars och Alonzo & Fas 3 med mera.

Andree Lundh – Sång/Gitarr
Niklas Ehnberg – Bas/Sång
Tomas Eskilsson – Trummor/Sång
Tomas Rosenborg – Leadgitarr/Sång
Soundcloud
Facebook
Spotify

Headsic

Headsic

Headsic bildades 2009 i Göteborg och efter två släppta EP´s och många hyllade klubb– och festivalspelningar runt om i Sverige så tog bandet en paus. Nu är Headsic äntligen tillbaka med ny Line-up och en ny EP som kommer att släppas under våren 2016. Gillar du ösig, dynamisk och thrashig metal levererad med energi och kompromisslöshet så är Headsic bandet du ska se i sommar.

Andreas Ljung – Sång/Gitarr
Kenta Andersson – Gitarr
Iffe War – Bas
Kim Magnusson – Trummor
Soundcloud
Facebook
Spotify

Luftslott

Luftslott

Luftslott har sin grundbult i drivet hos Rock n rollen, med intensiteten från punk, brutaliteten från dödsmetall och desperationen från Hardcore. Hela den blod och ångestdrypande cocktailen toppas med nattsvarta texter på modersmålet om människans mörkaste sinnelag och handlingar. Kort & gott: Dödsångest N´ Roll. Bandet började dra sig upp ur ångestens träsk 2013. Då släpptes en låt ”min borg, min oas” digitalt & som video utan att bandet ens hade komplett line-up. Sättningen tog dock form under sent 2013 och ett komplett band klev upp på scenen i början av 2014 samtidigt som man påbörjade inspelningen av ett minialbum. I Augusti 2014 gjorde bandet sitt tredje gig någonsin under Getaway Rock festival och fyllde hela publikytan vid gasklockans scen med bara en låt officiellt ute. 2015 Släpptes minialbumet digitalt och på Vinyl i egen regi och livepublik & tidningsrecensenter lovordade ångestorkesterns spridande av kvalitativ pestsmitta. Bandet figurerade också under 2015 bl a på Close-Ups prenumerant CD samt lovordades som bäst i ”Sverige runt” i Aprilupplagan. I dagsläget skrivs och förproduceras låtar för en fullängdare som skall spelas in senare i år. Mörkret som svept in har kommit för att stanna.
Hemsida
Facebook
Spotify

Cibola Junction

Cibola Junction

Bandet bildades 2010 och deras musik kan beskrivas som tung rock. Cibola Junction har ännu inte släppt något album då de har prioriterat att spela live. Men några digitala släpp har det blivit på Spotify. Detta vill du inte missa om du gillar rock!

Charles Rytkönen
Örjan Josefsson
Totte Bengts
Magnus Söderblom
Svante Hedström
Hemsida
Facebook
Spotify

Spökstan

Spökstan

Spökstan från Stockholm spelar SKA och reggae på svenska. Hjärtat finns i punken men också en passion till såväl 2Tone sväng som Jamaicansk roots. Spökstans musikaliska recept har alltså baktaktskänslan som huvudingrediens och för traditionen vidare från band som Ebba Grön, Dag Vag, Specials och the Clash. Medlemmar från bl.a. Crooked Beat, Paraden, Makabert Fynd och Knark.
Facebook
Spotify

Norralagatan

Norralagatan

Norralagatan är ett energisprudlande rock/popband från Söderhamn som på svenska pulserar ut naiv och glödande musik från hjärtat.
Musiken får en ruggig decemberkväll att snabbt skifta skepnad och känslan av färgsprakande sommarkvällar infinner sig direkt från första ton.
Norralagatan är ett relativt ungt band men samtliga fem medlemmar har lång erfarenhet i olika band eller som kompmusiker till större artister som: Dileva, Andreas Jonsson och Miriam Bryant mfl.

Magnus Häll
Anton Forsberg
Erik Eriksson – Gitarrist
David Löfgren
Johan Hurtig
Facebook
Spotify

Carbon Charlie

Carbon Charlie

Carbon Charlie låter kanske obekant till namnet. Men börjar man skrapa på ytan så dyker det upp namn som Jenny Massana, Christian Massana, Henrik Olsson, Svante Hedström och Sofia Westlin, en blandning av bandmedlemmar ur band som Norma Bates, Bloodbound och Babylon Bombs. Inga duvungar precis. Så detta lovar gott med andra ord. För tillfälligt är de i studion och spelar in nytt material. Ett smakprov från kommande plattan får ni här:
https://www.youtube.com/watch?v=iM3yhYo3cwI&feature=youtu.be

Sofia Westlin, Sång
Jenny Massana, Bas / Sång
Henrik Olsson, Gitarr
Christian Massana, Gitarr
Svante Hedström, Trummor
Facebook
Spotify

KO

KO

KO! klitorisalt-opium…Emma Broomé och John Sandin spelar elektronisk psykedelisk rockpunkpop.

”Jag köpslår inte det tog mej oräkneliga dygn att framkalla lågan allt för många dygn för att jag ska dra tillbaka min hand ur den Vad jag än väntat mig jag lever för vissa ögonblick jag tycker om barägaren i kväll och ljudet av fuktigt stengolv när han vänder upp och ner på stolarna det talar om för mej att jag är sist kvar och att det inte handlar om ensamhet eller om den brist på ensamhet som gradvis förstör mig och tar min makt” Bruno K. Öijer

DJ Mike H

DJ Mike H

Vi kan stolt säga att vi är den ända festivalen i Sverige som kommer köra Beachparty i två dagar på Karlslund. DJ Mike H kommer förvandla stranden på Karlslundsbadet till ett fett party. Kl. 13-17 fredag och lördag så kommer det bara vara elektronisk dansmusik på festivalen. Så räkna med massa house och ett jäkla drag. DJ Mike H eller Micke Hallin som han heter är den lokala dj’n som vänder hem denna helg, ni som gick på Face Club, Tranan, Tuppens vet alla vem han är. Så räkna med två galna eftermiddagar på Karlslund!
Mixcloud
Facebook

Se artister 2015